HÁZIGAZDÁK

HÁZIGAZDÁK

Kedves Vendégünk!

A házigazda Németh Ákos és felesége, Némethné Molnár Zsuzsanna köszönti Önöket!

Fiatal vállalkozóként első merész próbálkozásunk a Hegykapu étterem felújítása és újra beindítása volt, a tulajdonosokkal karöltve. Természetesen nem volt könnyű és minden ismerős, család és barát segítségét igénybe vettük.

Megismerkedésünk kezdetén, 2007-ben még álmodni sem mertünk arról, hogy pár év múlva egy éttermet vezethetünk majd, mint férj és feleség…

Sümegi lakosként a helyi négycsillagos hotel szakácsaként kezdtem pályafutásomat, itt ismertem meg az ételkészítés csínját – bínját.

Mindketten a keszthelyi Pannon Egyetem turizmus-vendéglátás szakán végeztünk, közgazdászként.

Ez idő alatt Zsuzsi gyakornok volt a sümegi hotelben, ahol az értékesítés, a marketing és a programszervezés munkáját erősítette és sajátította el.  Abban az időben már úgy gondoltuk, jó nekünk együtt, bár terveink ezer felé szárnyaltak, még a külföldi munkalehetőség sem tántorított el bennünket terveinktől. „Próbáljuk meg!”- gondoltuk, hisz a mai világban fontos a nyelvtudás, más országokban való helytállás, az emberek, az új kultúra megismerése.

 2011 telén Ausztriában próbáltunk szerencsét egy síparadicsomban, új ismereteket szerezve a vendéglátás terén. Távol a barátoktól, a családtól, teljesen idegen környezetben….nehéz időszak vette kezdetét! Konkrét célról egyikőnk sem beszélt, de mindketten tudtuk, tartunk valamerre és ez az irány jó!

 2012 nyarát Németországban töltöttük, egy Stuttgart melletti vendéglátó helyen és ez így folytatódott felváltva a két ország na meg a hazánk között, míg szerelmünk megerősítéseként eljegyeztük egymást és úgy döntöttünk az esküvő lesz a kinti élet lezárása és itthon szeretnénk belevágni a nagybetűs, közös életünkbe!

Zsuzsi gyermekkora óta rajong a lovakért és egy nagyon jó ismerősünk hívta fel a figyelmünket egy tereplovaglás alkalmával arra, hogy egy ideje bezárt, régen jól menő és ismert étterem üzemeltetőt keres.

 A tereplovaglás alkalmával kezdődött az egész. A friss levegő, a természet közelsége…a Somló látványa. Csupán ennyi elég volt ahhoz, hogy most én és kedves feleségem, a Hegykapu új üzemeltetőjeként immár az étterem asztalánál nem vendégként, hanem a másik oldalról köszönthessem Önöket bízva a mielőbbi személyes találkozásban:

Üdvözlettel:

Németh Ákos és neje Némethné Molnár Zsuzsanna